Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборът на Браун GP е сензация

Отборът на Браун GP е сензация

59
0

Отборът на Браун GP точно се роди от пепелта на Хонда и веднага започна да впечатлява. Болидът им BGP 001 бе най-бърз в последните два дни от теста в Барселона.

И не само че Рубенс Барикело бе най-бърз в четвъртък, но и подобри времето на Дженсън Бътън. Бразилецът бе по-бърз от конкурентите си с повече от секунда. В момента обаче по-негативно настроените не се чудят дали BGP 001 е бил по-лек, а с колко е бил под задължителните 605 кг.

В общи линии в падока вече се говори следното: Ако Браун кара с правилното количество гориво и не е по-лек от стандарта, то колата е фаворит за победата в Австралия.

Попитан от „Гадзета дело Спорт” на кого би заложил парите си за Мелбърн, Роберт Кубица от BMW шеговито отговори: „Бътън”.

„Да видя наистина конкурентна кола много ме въодушевява” – каза Барикело. „Пълен съм с енергия и след два или три не толкова добри сезона най-накрая се чувствам оптимистично. И съм готов за победи.”

Фелипе Маса, който е сънародник на Барикело, е съгласен, че при настоящите обстоятелства Ферари вече не са фаворити.

„Все още сме много конкурентни, но сме зад Браун” – признава Маса. „Бих казал, че времената им са много по-бързи, отколкото това, на което другите са способни.”

„Не съм инженер, така че не мога да кажа дали са карали с баласт или не, но ако са били без баласт и добавят такъв, то определено ще бъдат пак доста бързи.”

„Определено е много изненадващо” – добавя Маса.