Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 USF1 търсят опитни пилоти

USF1 търсят опитни пилоти

72
0

От тима на USF1 вероятно ще потърсят по-опитни пилоти от Формула 1, които да оглавят отбора през 2010 година, смята засега спортният директор на тима Питър Уиндзор.

Дългосрочната цел на USF1 е да бъде национален екип с двама американски пилоти, но Уиндзор смята, че на този етап е по-добре да се изберат пилоти с опит, които да помогнат на отбора да прогресира в първите една-две години.

„В първата година определено е логично да имаме опитни състезатели от Формула 1” – казва Уиндзор. „Нужно ни е да получим всичката информация и то възможно най-бързо – особено в област, в която те знаят неща, които ние тепърва имаме да научаваме. Така това е по-логичен подход, а след това евентуално ще потърсим и някой млад американец.”

„Но всъщност намирането на опитен пилот, който да поставим в колата за първите две, а може би и само една година, не е толкова лесна задача, ако се замислите. Все пак ние сме нов отбор и намирането на опитен пилот с успехи зад себе си може да го направи труден за нас, тъй като неговите очаквания ще бъдат много по-високи от нашите. Затова ни трябва точният пилот с точното количество темперамент.”

Уиндзор добавя, че USF1 ще търсят пилот, който е склонен да израства с тима. Спортният директор на отбора подчертава съответно, че ще стои настрана от пилоти, чиито очаквания са прекалено високи.

„В случая на Рубенс Барикело би било страхотно, тъй като той имаше две лоши години в Хонда, така че той би бил много полезен. Но той е почти уникален вариант спрямо пилотите, които пасват на ролята на опитен състезател.”

„Не можете да си представяте Бътън да кара на 100 %, знаейки, че може да стартира най-много от 14-та позиция – което иначе би било страхотно за нас – и евентуално при добър ден да завърши не 10-та позиция.”

По отношение на Даница Патрик и Кайл Буш, чиито имена се споменават доста в момента, Уиндзор кара: „И двамата пилоти носят със себе си съответната репутация и PR – въпросът е дали това е правилното нещо за USF1 в първата или втората година.”