Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сато разочарован след потвърждаването на Бурде

Сато разочарован след потвърждаването на Бурде

43
0

След като от Скудерия Торо Росо потвърдиха, че Себастиен Бурде ще кара за тима и през тази година, бившето протеже на Хонда Такума Сато, който също бе в преговори с тима за пилотското място, заяви, че е разочарован от така развилите се обстоятелства.

„Не съм сигурен как ще се развие бъдещето ми оттук нататък”,
заяви Сато,
„Ще дискутираме с мениджъра ми какви ще са следващите ни стъпки. Въпреки това аз силно вярвам, че все още кариерата ми във Ф1 не е приключила и че все още имам много какво да дам. Твърдо съм решен да остана на най-високото ниво в моторните спортове и ще съм напълно фокусиран върху това да се завърна във Ф1 при първата излязла възможност.

Искам да благодаря на всички, които ме подкрепяха и които бяха абсолютно фантастични със своята лоялност. Винаги ще помня тези фантастични връзки, които изградихме и се надявам, че един ден ще мога да им се отблагодаря за тяхната подкрепа.”

Ето какво заяви и мениджърът на Сато – Андрю Гилберт Скот:
„Изключително много съм разочарован от това, че Торо Росо не избраха Такума за свой пилот през 2009-та. Той показа страхотна скорост и всеотдайност по време на трите теста, които направи за тима и според мен той доказа, че е по-бързия пилот.

За съжаление от тима не скриха нуждата си от допълнителни субсидии, които да дойдат с новия пилот. Всички ние работихме много упорито и имахме възможността да допринесем със значителна сума за бюджета на тима, но очевидно тя не бе достатъчно голяма, за да спечелим пилотското място.

Искаме да благодарим на нашите лоялни и нови спонсори, а също така и на всички фенове на Такума за всичко, което направиха за да помогнат за спечелването на пилотското място в Торо Росо от Такума. Сега, ние ще започнем да се оглеждаме за следващата възможност.”