Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хладно време и превалявания на Хунгароринг

Хладно време и превалявания на Хунгароринг

74
0

Необичайно хладно и неприятно е времето на Хунгароринг в началото на състезателния уикенд. Жегата в Будапеща и на трасето е придобила печална известност сред всички, посещаващи този кръг от световния шампионат на Формула 1. Този сезон обаче, след две особено горещи надпревари, Унгария посрещна Гран при с облаци и превалявания.
Прогнозата за събота и неделя не е много по-различна – метеоролозите предвиждат минимални температури от 13-18 градуса и максимални – 22-27 с възможност за превалявания.
Времето на Хунгароринг предизвика повишен интерес към това какви гуми ще изберат отборите за надпреварата в неделя. След липсата на достатъчно скорост миналия уикенд на Хокенхайм и проблемите с блистъринг (образуване на шупли, мехури – б.р.) по гумите, екипите с Мишлен и в частност Рено са провели възможно най-пълни проучвания с доставчика си и се надяват да нямат подобни главоболия.
Бриджстоун пък отбелязаха в Германия своята победа №100 във Формула 1. Куриозно членовете на японския екип (вероятно от суеверие) не поръчали фланелки с юбилеен надпис. За сметка на това обаче “Червеният бюлетин” (изданието на Ред Бул, което излиза по време на състезателните уикенди – б.а.) отбеляза стотния си брой на Хокенхайм и от Бриджстоун помолиха редакцията да им предостави част от техните тениски. Конкретно за Хунгароринг пък японците са докарали от по-меките смеси в гамата си.