Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шумахер изненадан от надмощието на Ферари

Шумахер изненадан от надмощието на Ферари

28
0

Михаел Шумахер призна, че е изненадан от превъзходството, което демонстрира Ферари в Гран при на Германия.
###
Михаел Шумахер призна, че е изненадан от превъзходството, което демонстрира Ферари в Гран при на Германия. Бившият световен шампион и съотборникът му Фелипе Маса напълно домининираха в състезанието и осигуриха на тима си двойна победа. Освен това германецът намали преднината на водещия във временното класиране Алонсо от 17 на 11 точки.
На пресконференцията след състезанието Михаел окачестви представянето на отбора си като „великолепно”.
„Болидът ни работеше наистина чудесно. Регистрирахме добри постижения на тестовете преди да дойдем тук, в последните изпитания преди лятната забрана. Работихме сериозно с Бриджстоун, за да изберем точните гуми и да обсъдим детайлите. Пакетът е истинската причина, заради която можахме да се представим по този начин, но е малко изненадващо, че бяхме толкова напред по отношение на съперниците ни”, обясни Шумахер и продължи: „Това е точният момент, когато се нуждаем от подобно представяне, за да намалим разликата с водача в шампионата и да запазим напрежението. За всички нас беше великолепен уикенд”
Съотборникът му Фелипе Маса допълни: „Видяхме, че развиваме огромна скорост и това беше нашата цел – и двата ни болида да завършат начело. Целият екип, както и доставчиците свършиха чудесна работа. Считам, че Михаел и аз просто се опитвахме да намалим точковата разлика и после гледахме да финишираме първи и втори”