Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Квалификацията е най-важна и най-трудна

Алонсо: Квалификацията е най-важна и най-трудна

29
0

Гран при на Монако може да поднесе изненада на водещите отбори, предупреди световният шампион Фернандо Алонсо, припомняйки, че в миналогодишното състезание Уилямс бяха неочаквано бързи.

###

Гран при на Монако може да поднесе изненада на водещите отбори, предупреди световният шампион Фернандо Алонсо.

В Монако винаги се случва нещо, миналата година например Уилямс завършиха на втора и трета позиция. Някои екипи може да минат пред други, които се смятат за водещи. Надявам се това да не се случи с нас – заяви испанският пилот, който все още не се е качвал на подиума в Княжеството при четирите си опита по улиците на Монте Карло. – Всеки сезон е различен, но Уилямс, Ред Бул, BMW точно тук може да са много напред.

Утрешната квалификация по тясното трасе ще от решаващо значение за надпреварата. Мнозина от състезателите се опасяват, че настоящия формат на официалната тренировка може да превърне сесията в лотария, при която да не е възможно да покажат реалните си възможности.

Убеден съм, че в събота следобед ще има спорове между пилотите. Трябва да сме търпеливи, защото е ясно, че е невъзможно 22 автомобила да направят чиста обиколка за около минута на трикилометрова писта. Най-важната част от уикенда е квалификацията, но в същото време е и най-трудната – допълни Алонсо.