Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено не се отчайват от второто място

Рено не се отчайват от второто място

45
0

Второто място на Фернандо Алонсо не е твърде разочароващо, разгледано в дългосрочна перспектива и спрямо ситуацията в класирането при пилотите, коментираха от Рено.

###

Самият испанец не изглеждаше особено доволен от постижението си на почетната стълбичка, но се опита да е максимално неутрален при изявлението си.

Състезанието днес бе интересно за мен. Стартирах добре от първата си позиция и контролирах темпото по време на първата третина. Първият пит мина ОК, но при втория влязохме по-рано от Ферари, а те имаха скоростта да ни изпреварят.

След това само внимавах за двигателя, който ще трябва да използвам и другия уикенд в Барселона
– описа надпреварата си испанецът.

Според него второто място е великолепен резултат за момента и смята, че на Каталуния той и Рено могат да обърнат нещата. Алонсо призна, че днес съперниците му от Скудерията са били по-бързи, но не се притеснява от това.

Шефът на техническия екип Пат Саймъндс от своя страна каза, че Гран при на Европа е била трудна за Алонсо не само заради Михаел Шумахер, но и заради Фелипе Маса и Кими Райконен:

Надпреварата се разви в голяма степен по начина, по който очаквахме. Критичната част бе преди втория пит. Трябваше ни разлика от няколко секунди, но независимо колко силно вървеше Алонсо, Михаел отговаряше и наваксваше. Ето защо доста време преди втория бокс бяхме наясно, че Шумахер може да излезе напред. След това просто пазехме агрегата на Фернандо, защото знаехме, че заплахата зад него може да бъде удържана.

Междувременно следобедът на Джанкарло Фисикела на Нюрбургринт бе дори още по-сложен от този на Алонсо. Италианецът се нареди в крайна сметка 11-ти на стартовата решетка и бе категоричен, че това е основната причина за недоброто му представяне днес.

Тръгването от 11-та позиция винаги предполага трудно пробиване на път напред, тъй като прекарваш твърде дълго зад по-бавни съперници. Точно това се случи и с мен днес. Имах само една-две чисти обиколки в цялото състезание, така че не успях да покажа истинското си темпо. Благодарение на добрата си стратегия спечелих няколко позиции – сподели Джанкарло след финала.