Начало Списание Малките са пораснали

Малките са пораснали

36
0

Въпреки блестящата победа на Михаел Шумахер в Имола и демонстрираната за пореден път суперкласа, Формула 1 вече не му принадлежи. Алонсо е ужасно бърз, Кими също, макар че точно в този ден не бе така блестящ.
Да, Михаел очевидно е във форма и може още да се бори с тях – година, две, три, но така или иначе неговото време си отива.
Идва ново поколение с нови топзвезди, а след тях и още по-млади и очевидно изключителни пилоти. Нико Розберг е един от тях. Джеки Стюарт вече го нарече “Бъдещият Бекъм на Формула 1” заради хубостта, интелигентността, таланта му, които според великия шотландец ще го направят по-прочут и звездата на Реал Мадрид.
След постигнатото и в състезанията досега беше време да го поставим в центъра на нашето внимание с човешките разговори на Светлана Симеонова не само със самия млад пилот, но и с баща му – славният шампион Кеке Розберг.
Петер Нийгаард пък ни изпрати, като допълнение в общата картина, специален топматериал за семейната “обремененост” на всеки от шампионите във Формула 1 с колите и пилотите роднини от самото създаване на шампионата през 1950 г. до наши дни.
Новите малки революции в болидите като безстепенните скоростни кутии и буталата в двигателите са друга част от нашите теми този месец, а с обясненията на Рос Браун напредъкът на Ферари изглежда напълно обясним.
Другата суперзвезда-конструктор Нюи пък бе пределно откровен в друго екслузивно интервю за нашето списание относно адаптацията и промените в живота му след преминаването в Ред Бул.
След всичко това едва ли ви учудва, че за пореден път вдигаме обема на нашето списание, още повече че настина реално искаме да следим и всичко, което става по трасетата у нас. И в тази връзка в навечерието на новия сезон потърсихме самия председател на СБА г-н Георги Янакиев за онова, което ни очаква.

Иван Тенчев