Начало Картинг 1 месец до сблъсъка на шампионите – ЕКО 12 часа на България

1 месец до сблъсъка на шампионите – ЕКО 12 часа на България

343
0

Българският мотоциклетист и шампион Мартин Чой и най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова ще мерят сили на пистата в уникално състезание.

24-кратният първенец на България Чой и 13-кратната национална сноуборд шампионка Жекова ще оглавяват отбори във второто картинг състезание за издръжливост ЕКО 12 часа на България. Стартът е на 23 юни. А мястото, което тази година ще се превърне в „малкия Льо Ман“ е картинг пистата в Хасково.

Единствената по рода си отборна надпревара за издръжливост у нас отбеляза страхотен успех при първото си издание миналата година в Кюстендил. Само след месец, този път Хасково ще посрещне 140 участника от 11 националности. 34 отбора ще се съревновават за най-издръжлив екип на картинг пистата. А целта е да завършат с най-добър резултат 12-часовото предизвикателство.

В звездния тим на Жекова ще видим също известния със страстта си по моторите актьор Асен Блатечки. Както и ултрамаратонеца Краси Георгиев.

Предстои да разберем дали мотокросът, с който Сани си „почива“ от бялата писта, ще бъде полезен при толкова сериозна конкуренция. Такава представлява Чой и неговият отбор.

Както и дали издръжливостта на Краси Георгиев е достатъчна за картинг в продължение на 12 часа. Отбор „Жекова, Блатечки и Георгиев“ очаква да бъде допълнен от още двама известни спортисти. Но кои са те засега се пази в тайна.

Отборът EKO Racing Team на Мартин Чой ще даде изключителен шанс на двама фенове на адреналина и високите скорости да се състезават рамо до рамо с шампиона. Техните имена ще бъдат определени чрез игра във Facebook страницата на генералния спонсор на събитието – бензиностанциите ЕКО България. Тя ще стартира в близките дни.

След първоначалния етап лично шампионът ще наблюдава втория кръг на подбора в предварителното им състезание на писта София Картинг Ринг. Кой още ще се присъедини към двамата късметлии и Мартин в отборното каране на „Еко 12 часа на България“, екипът му ще издаде в последния момент.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter