Начало Автомобили 100 автомобила в битка за най-добър звук

100 автомобила в битка за най-добър звук

78
0

Този уикенд (5-6 септември) хиподрумът в Банкя ще стане домакин на шоуто EMMA Sound & Tuning, което ще събере феновете на силовите, оптичните и звуковите подобрения по автомобилите от цялата страна. До момента вече има над 50 записани състезатели. Записването продължава да тече, като се очакват над 100 претенденти за награди в различните категории – Sound Quality, ESPL и EMMA Racing.

Докато първите две (качество и сила на звука) са запазени за маниаците на кар аудио, то третата позволява участие на запалените по оптичен тунинг. Желаещите да се състезават могат да се записват, като попълнят формуляр на официалния сайт на EMMA-България www.emmabulgaria.com . Организаторите предвиждат и записвания и в деня на състезанието.

EMMA Sound & Tuning, едно от най-големите автомобилни събития за тази година, освен състезанието предвижда и непрекъсната шоу програма. Входните билети за изложението ще струват 5 лв. за възрастни, а за деца до 10-годишна възраст входът ще бъде безплатен. Посетителите ще имат възможност да участват в различни забавни надпревари с награди като „баскетбол” (хвърляне на стар касетофон във варел), държане на субуфер максимално дълго, надвикване и много други.

Освен признание за добре подготвените си автомобили, победителите в различните категории получават правото да участват в европейските финали на EMMA. През 2009 г. Mercedes CL600 с High-End аудиосистема и оборудване за мобилен офис, тунингован в България, завърши на второ място в европейските финали на ЕММА. Друг български успех на световната кар аудио сцена е победата на нашите монтажници в състезанието EMMA@Work на изложението Car+Sound в Зинсхайм (Германия) през 2006 г. При това състезание два екипа от инсталатори разполагат с два абсолютно еднакви автомобили, еднакви аудиокомпоненти и 24 часа, в които да изградят озвучаването им. Когато времето изтече, автомобилите се оценяват от специално обучени съдии за качество на звука, безопасност на монтажа и др.