Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 13 пилоти свързвани с мястото на Маса

13 пилоти свързвани с мястото на Маса

60
0

След като вторник бе ден на спекулации за мястото на Фелипе Маса, то Ферари отново признаха, че е възможно Михаел Шумахер да го замени до края на сезона.

По-рано говорителката на Шумахер, Сабине Кем, и мениджърът му, Вили Вебер, дадоха противоречиви коментари за плановете на 40-годишния им клиент. Говорителят на Ферари, Лука Колаяни, призна, че е възможно германецът да се завърне за остатъка от този сезон.

„Вече сме казвали, че е възможно Михаел Шумахер да се завърне, за да ни помогне“ – са точните думи на Колаяни.

Междувременно се предполага, че самият Шумахер не коментира нищо, тъй като иска Маса сам да изрази предпочитанията си за свой заместник. А като се изключи Шумахер, имената, които са спрягани за евентуални заместници на Маса, не са никак малко.

Имената, които вече изскочиха, бяха на тестерите на Ферари – Марк Жене и Лука Бадоер – както и тези на Фернандо Алонсо, Нелсън Пикет младши, Нико Хюлкенберг, Себастиен Бурде и Жак Вилньов.

Слухове се носят и за тримата пилоти на Форс Индия – Джанкарло Фисикела, Адриан Сутил и Витантонио Лиуци. Имайки предвид оттеглянето на BMW, полякът Роберт Кубица също се превърна в опция. Според италианското издание „Ла Стампа“ Дейвид Култард също не трябва да бъде изключван.

Шефът на Торо Росо, Франц Тост, изрази позиция, че според него Алонсо е най-добрият избор: „Възможността вече се дискутираше още в падока в неделя. Ако се изключват пречките покрай настоящите договори и спонсори, то това е напълно логичен избор.“

Любопитен факт е, че договорът на Алонсо с Рено всъщност може да не бъде пречка, ако документът съдържа клауза за оттегляне на пилота поради некомпетентност на екипа.