Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 14 949 км тестове натрупаха новите гуми на Пирели в тренировките на...

14 949 км тестове натрупаха новите гуми на Пирели в тренировките на Херес

63
0
гуми,Пирели

14 949 километра (3380 обиколки) тестове отчетоха от Пирели в края на първите предсезонни тренировки от Формула 1 на испанската писта Херес. Екипите използваха новите смеси на компанията, като общо 23 състезатели участваха в сесиите.

Най-много обиколки бяха направени с типа медиум – 1176, като бяха използвани общо 91 комплекта. 1010 тура бяха завъртени със софт (57 използвани комплекта), 594 (33 комплекта) – с хард. Представянето на всички видове гуми съвпадна с предварителните очаквания на компанията и отборите, въпреки че засега никой не се наема да вади твърди заключения.

Реакцията спрямо новите смеси бе много положителна и от екипите, и от пилотите. Гумите са с повече сцепление в задната част, късат се по-малко, намалена е разликата в представянето им като време за обиколка, а точно това бе целта ни – обясни моторспорт директорът Пол Хембри. – Доволни сме от нивото на износване. По отношение на това също нямаше проблеми, точно както и миналата година. Температурите на Херес обаче бяха много ниски, а и отборите имаха друга работа освен гумите, така че не можем да направим подробни заключения на настоящия етап. В Барселона ще продължим работата – допълни той.

На Херес най-бързите времена в четирите дни бяха дадени съответно от Кими Райконен (Лотус), Михаел Шумахер и Нико Розберг с миналогодишния Мерцедес и Фернандо Алонсо (Ферари). Постиженията на всички бяха с нови гуми от следните типове: медиум, хард, софт и отново меки.

Най-дългите серии от обиколки бяха 26 с хард, 27 с медиум и 20 със софт.