Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още 14 души от Макларън под карантина в Мелбърн

Още 14 души от Макларън под карантина в Мелбърн

966
0
Макларън, механици
снимка: Макларън

Тимът на Макларън даде допълнителна информация за случващото се в екипа, след като един от членовете му даде положителен тест за COVID-19 и отборът обяви, че се оттегля от Гран при на Австралия. Още 14 души са били поставени под карантина в Мелбърн, тъй като са били в близък контакт със заразения човек. Други хора със симптоми ще бъдат тествани и също ще се изолират.

„Вече сме в позиция да дадем допълнителна информация след оттеглянето на Макларън от Гран при на Австралия за 2020 г.”, се казва в изявлението на тима.

„Отборът напълно подкрепя взетото от Формула 1, ФИА и Australian Grand Prix Corporation (AGPC) да отменят събитието.”

„Междувременно 14 членове на екипа (в допълнение към вече потвърдения случай) бяха поставени под карантина в хотела си за период от 14 дни в съответствие с указанията на местните здравни власти”

„Тези хора са били в близък контакт с човека, който даде положителен тест за коронавируса. Те са подкрепени от старши персонал на екипа, оставащ заедно с тях, докато карантината приключи. Всички останали хора от отбора със симптоми ще бъдат незабавно тествани и ще се изолират в съответствие с процедурата.”

„Някои членове на екипа бяха допуснати до падока, за да опаковат оборудването на отбора преди да се завърнат във Великобритания. При пристигането си нито един човек от състезателния тим няма да се връща в Макларън Технолъджи Сентър в рамките на 14 данни като предохранителна мярка.”

Гран при на Австралия бе отменена вследствие появата на заразен с COVID-19 в падока. Това се случи почти 12 часа, след като Макларън обяви, че се оттегля от събитието.