Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел спечели полпозишъна в Унгария

Фетел спечели полпозишъна в Унгария

61
0
Себастиан Фетел

Пилотът на Ред Бул Себастиан Фетел се завърна на първа стартова позиция в Гран при на Унгария, след като се пребори с Люис Хамилтън в квалификацията за място на пистата Хунгароринг.

Световният шампион загатна за темпото си в последната тренировка и го материализира в осмия си полпозишън от началото на сезона. Той изпревари с 0.163 сек. Хамилтън и запази пълната доминация на Ред Бул в квалификациите след старта на шампионата.

Трети в Унгария ще потегли другия пилот на Макларън Дженсън Бътън, следван от тандема на Ферари Фелипе Маса и Фернандо Алонсо. Бразилецът изпреварва своя съотборник за първи път от началото на сезона.

Марк Уебър с Ред Бул допълва челната шестица, която отново е окупирана от представителите на водещите отбори. Австралиецът имаше проблеми със системата KERS в своя болид, което му попречи да се бори за нещо повече.

Пилотът на Мерцедес Нико Розберг зае седмата позиция, но под набора на своя сънародник Адриан Сутил с Форс Индия. Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер се нареди девети, а първата десетка допълва Серхио Перес със Заубер. Мексиканецът така и не направи бърза обиколка в последната фаза на квалификацията и ще може да избира с какви гуми да стартира в неделя.

Представящият се отлично от началото на уикенда в Унгария Пол ди Реста остана на една десета от първите десет. Във втората част той се пребори успешно с Виталий Петров, но остана зад Перес и ще потегли 11-и.

Колоната за Гран при на Унгария ще бъде в пълен размер, след като пилотите на Вървжин рейсинг и Испания рейсинг покриха времето от 107% на най-бързия в Q1 Фернандо Алонсо и ще бъдат допуснати до старта.