Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 2 от сегашните състезания ще отпаднат през 2020 г., обяви Кери

2 от сегашните състезания ще отпаднат през 2020 г., обяви Кери

1307
0
Чейс Кери
Чейс Кери, снимка: ATP

Две от сегашните 21 състезания в календара на Формула 1 ще отпаднат от следващата година. Това обяви изпълнителният директор на спорта Чейс Кери.

Според него бройката догодина ще остане 21 старта. А това означава, че с влизането на Виетнам и Холандия, което още не е официално обявено, 2 от сегашните състезания ще бъдат премахнати.

Босът обясни още, че с 2 от надпреварите, чиито договори изтичат след края на този сезон, са постигнати нови споразумения. А преговорите с други такива, които нямат контракт за 2020 г., продължават.

Кери не назова имена, но сме смята, че сред първите е състезанието на Монца. Така сред застрашените изглежда са тези на Силвърстоун, Хокенхайм, Ерманос Родригес в Мексико и Каталуня в Барселона.

„В процес сме да завършим календара за 2020 г., каза Кери. – Имаме споразумения за удължаване на договора на 2 състезания. Освен това сме в активни преговори с 3 други, които нямат контракт за следващия сезон.

Още не сме решили окончателно, но очакваме състезанията като бройка да останат 21. И влизането на кръга в Ханой и на още едно ново състезание (на Зандвоорт) означават, че 2 от сегашните ще отпаднат.“