Начало Автомобили 200 ексклузивни Fiat 500 ще влязат в салоните на Ferrari

200 ексклузивни Fiat 500 ще влязат в салоните на Ferrari

150
0

Fiat 500 и Ferrari: две икони, които най-добре олицетворяват духа на “Made in Italy”, едната чаровна, другата ексклузивна.
Maranello House избра хитовия модел на Fiat, за да може да го предложи специално на клиентите си, които ценят италианския дизайн и уникалността на продукта. Тези 200 броя Fiat 500 са произведени ексклузивно за дилърската мрежа на Ferrari.
Базирани на версия Sport и оцветени в традиционния за Ferrari червен цвят, тази серия от 200 бройки е екипирана с 1,4 литров бензинов двигател с мощност 100 к.с. Променените настройки и специалната изпускателна система са в хармония със спортния дух на марката, чийто символ е изправен на задните си крака жребец.
Същата спортна тема може да се открие и в някои естетически детайли, като червени спирачни апарати, спортни педали, черен кожен волан с червен шев и 16” алуминиеви джанти с гуми 195/45.
В сравнение с познатата добре версия Sport специалната серия на Fiat 500 предназначена за Ferrari ще включва още автоматична климатична инсталация, електрически люк на покрива, престижен кожен салон, аудио система, фарове за мъгла, плочка с номера от специалната серия разположена на таблото, както и надпис “Limited Edition” разположен върху праговете.
С тази оригинална инициатива Fiat 500 се затвърждава като платфора, върху която Fiat могат да произвеждат ексклузивни лимитирани серии и в същото време като автомобил за достъпен за всеки, което се демонстрира от получените 222 000 поръчки до момента.