Начало Автомобилни новини 2008 и 208 Gti са премиерите на Peugeot на Автомобилен салон София...

2008 и 208 Gti са премиерите на Peugeot на Автомобилен салон София 2013

99
0

Peugeot отново посреща посетителите на Автосалон София 2013 на своя щанд в зала 4 на ИнтерЕкспо център, върху 480 кв.м. Тази година в рамките на изложението феновете на марката могат да изпробват потенциала на двете премиери за 2013 г. – Peugeot 2008 и Peugeot 208 Gti, чрез организирания тест-драйв в рамките на събитието.

Инженери и дизайнери от Европа, Китай и Латинска Америка работиха съвместно върху проекта 2008, който обединява традициите на марката в създаването на легендарни градски модели и опита й в областта на кросовъра, доказан с успеха на 3008 (440 000 продажби). 2008 е компактен кросовър (4,16 м), ловък и многофункционален, с елегантен стил, насочен към младите жители на мегаполиси като Сао Пауло, Шанхай, Париж, Куала Лумпур или Москва, които обичат града, но и да излизат извън него, съчетавайки удоволствието от автомобила с екологично отговорно поведение. В унисон с динамиката, която излъчва силуетът му, 2008 е оборудван с последно поколение изключително икономични двигатели, дизелови e-HDi и 3-цилиндрови бензинови, които се отличават с емисии на СО2 от 98 г/км.

Първото впечатление от 208 GТi пък е за спортен и елегантен автомобил с много силно присъствие и индивидуалност. Цветът Бяло Nacre Satin е използван включително и за специфичния спойлер. Независимо от избрания цвят, спирачните апарати, долната част на решетката, надписът Peugeot винаги са подчертани с характерното за модела червено. Върху радиаторната решетка е използван 3D мотив тип рали флаг, с хромирани елементи.

Ефектът е подсилен от полиран хром върху светлините за мъгла, горната част на решетката и огледалата за обратно виждане.

Бензиновият двигател 1.6 THP 200 к.с. е с нов изпускателен тракт и много безшумен, независимо от оборотите. Комбиниран с механична скоростна кутия с 6 скъсени предавки, този двигател позволява да се използват оптимално възможностите на шасито. С максимален въртящ момент от 275 Nm и максимална мощност 147 kW (200 к.с.), 208 GTi има изключителни ускорения: 0 до 100 км/ч за 7 с и 0 до 1000 м за 27 с. Динамиката е забележителна : 80 до 120 км/ч за под 7 с на 5-а предавка.

Сред останалите експонати са 107, 208, 301, 3008 Hybrid4, 4008, 508.

Градският автомобил Peugeot 107 се променя и непрекъснато обновява гамата си, предлагайки специални серии и ново оборудване, за да отговори на новите очаквания на клиентите.

След историческия успех на своите предшественици, през 2012 г. 208 си постави една единствена цел – да излезе начело в категорията си в сегмента В в Европа. През декември 2012 г., само няколко месеца след лансирането си, новият член на семейство „2“ наистина зае първо място в силно конкурентната категория на хечбека в европейския сегмент В, като моделът постигна 220 000 продажби в света. През февруари тази година Peugeot 208 потвърди за трети пореден месец водещата си позиция в сегмента В в Европа.

Peugeot 301 доказва международното развитие на марката и амбицията й да печели нови пазари. Той е създаден за широк кръг клиенти на триобемните модели, едновременно достъпни и престижни. Дължината на модела 301 е 4,44 м, а оптимизираната архитектура му осигурява преднина спрямо други автомобили с рекордно пространство в задната част, рекорден обем на багажника и т.н. Гамата бензинови и дизелови двигатели последно поколение е адаптирани за целевите пазари, с мощности от 71 до 115 к.с. и механични, пилотирани и автоматични скоростни кутии.

Peugeot 3008, който използва технологията HYbrid4, е първият в света сериен автомобил „Full HYbrid” с дизелов двигател. Крайният резултат на проекта, мобилизирал екип от най-опитните специалисти на марката, е продукт, отговарящ на нейните високи екологични изисквания и предлагащ вълнуващо управление. Оригинално и успешно съчетание между дизелов и електрически двигател.

Силната индивидуалност на 4008 има за цел да привлече както клиентите, които вече имат офроуд автомобил, така и онези, които търсят алтернатива на шосейния модел или вана, иначе казано кола за пътуване за развлечение. В Европа, 4008 е адресиран към клиенти, за които дизайнът трябва да изразява силата и динамиката на автомобила, размерите да позволяват разнообразна употреба, а разходите на гориво да бъдат разумни.

С новия 508, Peugeot потвърждава сериозните си намерения да завоюва отново една от историческите си територии – на големите шосейни модели. Със силуетите си Седан (4,79 м) и SW (4,81 м), с бензиновите и дизеловите двигатели с мощност от 112 до 204 к.с. и разумни разходи, с невероятното си оборудване, 508 представлява модерно решение за нуждите на динамичните, взискателни и социално отговорни клиенти.

На щанда на Peugeot ще са представени още модели автомобили, както и скутерите и велосипедите на марката.

Само през юни по случай Автомобилен салон София 2013 Peugeot обявява специални условия за автомобили на склад, за които освен добра отстъпка, клиентите ще получат и подарък Автокаско за една година. По време на изложението и до 6 август Peugeot предлага на клиентите си закупуването на скутер или велосипед от гама 2013 с 0% лихва. Промоцията е валидна в центровете на София Франс Ауто и важи за физически лица.