Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 2011-та принадлежи на Ред Бул, ние ще се борим догодина, твърдят пилотите...

2011-та принадлежи на Ред Бул, ние ще се борим догодина, твърдят пилотите на Ферари

50
0
Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса не вярват, че битката за титлата във Формула 1 този сезон ще продължи до последната надпревара от сезона, тъй като Ред Бул и Себастиан Фетел са прекалено силни, за да го позволят.

Испанецът повтори често споменаваната от месеци цел на Скудерията: че трябва да се съсредоточат върху автомобила за 2012 г. и да са бързи още от първите състезания.

Годината почти свърши и шампионатът е в ръцете на Ред Бул. Но ние сме уверени, че отново ще сме конкурентоспособни. Имаме хората, талантливи специалисти, прекрасни конструктори и инженери. 2011 г. бе може би прекалено лесна за Фетел, но очаквам далеч по-сериозно съперничество следващия сезон – допълни Алонсо.

Фернандо е втори във временното генерално класиране със 172 точки – 112 по-малко от актива на Фетел. На германеца му е необходима разлика от поне 125 пункта, за да си осигури короната още тази неделя.

Мисля, че всеки иска да спечели шампионата в последния старт, на финала, както се случваше през последните няколко години. Но Ред Бул разполагат с чудесен болид и Себ върши невероятна работа. За зрителите сигурно не е толкова интересно да гледат това, но не можем да отречем заслугите му – каза и Маса.