Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Алфа Ромео очакват още по-сериозна битка в средата на колоната, в...

В Алфа Ромео очакват още по-сериозна битка в средата на колоната, в която ще участват с новия C43

1868
0
Алфа Ромео C43
снимка: Алфа Ромео

Алфа Ромео иска да се приближи повече до челото на колоната във Формула 1 с новия си болид C43, който бе представен днес. Презентацията бе в Цюрих, в родината на Заубер Швейцария. Екипът обаче няма фиксирани цели. На отбора са били поставени задачи да се справи с установените през 2022 г. слабости, но без конкретни планове за класирания през новия сезон 2023.

Проектът за C43 е еволюция на миналогодишната кола на Алфа Ромео. Техническият шеф Ян Моншо заяви, че тимът се е съсредоточил основно върху задната част

Има промени и в други компоненти, подобрения в определени процеси. В Хинвил са се подразнили от промените, отнасящи се за подовете за тази година. Причината е, че когато се правят изменения в правилата на толкова късен етап, това обикновено носи ползи на големите отбори във Формула 1, отбеляза Моншо.

Техническият шеф на Алфа Ромео очаква допълнително сближаване на екипите в средата на колоната. Намаляването на разликите предполага повече и по-интересни битки. Той обаче каза, че това е спекулация, защото понастоящем изобщо не може да каже кой как се е справил с колата си в сравнение с миналия сезон.

„Мисля, че 6-7 отбора ще се борят помежду си. Надявам се в края на годината косата ми да не е посивяла още повече“, пошегува се Моншо. „Смятам, че сме свършили добра работа. Цветовете на колата са такива, че тя изглежда секси. Но дали сме бързи, ще разберем след няколко седмици.“

Алфа Ромео C43 е първият реален автомобил за новия сезон, показан досега. Предходните три представяния – на Хаас, Ред Бул и Уилямс – бяха само за оцветяването на колите и презентация на нови партньорства и спонсори.

„Трябва да постигнем повече“, бе отговорът на Ботас на въпроса какво да очакваме от Алфа Ромео през 2023 г. „Това важи както за целия отбор, така и за мен самия.“

Жу сподели, че се чувства по-подготвен от всякога и особено зареден от факта, че е успял да види семейството си след две години далеч от тях.

„Миналата година по това време бях свръх нервен. Сега съм по-спокоен, познавам далеч по-добре отбора. Ще съм малко по-добре и преди предсезонния тест“, каза още китайският пилот.