Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 2024 Гран при на Маями – възможни стратегии, налични гуми и коментари...

2024 Гран при на Маями – възможни стратегии, налични гуми и коментари по време на състезанието

1010
0
Гран при на Маями, Маями
снимка: Заубер

Гран при на Маями е шести кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2024 г. Надпреварата се провежда на улично трасе в Маями.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Макс Верстапен (Ред Бул) спечели полпозишъна за Гран при на Маями. До него от първа редица ще потегли Шарл Льоклер с Ферари

„Ферари-тата определено са по-конкурентоспособни тук, отколкото на други писти“, посочи Верстапен. „Но всичко би трябвало да е наред ако свършим нашата си работа.“

„Според мен тук за всички е трудно. Просто условията са непредсказуеми. Още в предишни надпревари видяхме, че гумите са твърде меки и не издържат дълго. Може нещо да се получи със софт ако излезе някоя кола за сигурност“, каза още Верстапен.

Льоклер повтори, че е необходимо първо да стартира добре.

„Мисля, че като състезателно темпо сме горе-долу на нивото на Ред Бул. Вчера битката беше близка. Надявам се днес да успея да изпреварвам“, добави пилотът на Ферари.

На втора редица на стартовата решетка за Гран при на Маями са Карлос Сайнц (Ферари) и Серхио Перес с втория Ред Бул. Перес смяташе, че е имал достатъчно скорост, за да се бори и за полпозишън, но не е оползотворил потенциала на своя RB20.

На трети ред ще се наредят пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри. Британецът е с пълния пакет новости на екипа. Съотборникът му е с около половината нови неща и ще получи останалите на Имола.

Според доставчика на гуми Пирели оптималната стратегия за Гран при на Маями е с едно спиране в бокса

Специалистите на Пирели предполагат, че са възможни четири варианта.

  • Старт с медиум за 15-21 об. и смяна с хард до финала;
  • Старт с хард за 35-41 об. и смяна с медиум до финала;
  • Старт със софт за 11-17 об. и смяна с хард до финала;
  • Старт с хард за 38-44 об. и смяна със софт до финала.