Начало Картинг 24 часа на България събира над 200 картинг пилоти от целия свят

24 часа на България събира над 200 картинг пилоти от целия свят

317
0

Над 200 картинг пилоти, шампиони и известни личности от 12 държави ще вземат участие в ЕКО 24 часа на България. Това ще е първото 24-часово състезание за издръжливост, което се провежда в страната.

На 10 октомври от 13.00ч. на картинг пистата в Хасково духът на Льо Ман отново ще завладее всички фенове на мото спорта в България. Събитието обещава силни емоции и оспорвани надпревари и е със свободен вход за посетителите.

Събитието представлява нов формат на международното картинг състезание ЕКО 12 часа на България, което се провее с грандиозен успех през последните две години. Целта е състезателите да докажат своята сила и да завъртят най-много обиколки за определено време.

Въпреки създалата се ситуация и тази година състезанието привлече силен международен интерес. Предизвикателство ще се избере между над 30 отбора от България, Италия, Франция, Гърция, Сърбия, Белгия, Чехия, Словакия и др. Финалната линия ще бъде пресечена на 11 октомври в 13.00 часа.

По традиция, на пистата ще мерят сили не само професионални картинг състезатели, но и популярни лица. В Хасково ще пристигне най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта и европейски шампион Мартин Чой, автомобилният състезател, печелил 24-часа на Нюрбургринг – Павел Лефтеров, рали пилотът Крум Дончев и победителят в Световните Картинг серии за 2019 – Никола Цолов.

„Звездния отбор“ ще допълнят популярни личности извън спортните среди. Сред тях са известния актьор Асен Блатечки, любимия кулинар и ТВ водещ Лео Бианки, певеца Рафи Бохосян и ултрамаратонеца Красимир Георгиев.

Освен уникалното преживяване по време на състезанието, посетителите ще имат възможност да участват в игри за награди. Тес са предоставени от веригата бензиностанции ЕКО, които са генералният спонсор на събитието.