Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел с най-добро време в третата свободна тренировка

Фетел с най-добро време в третата свободна тренировка

68
0
2013,Малайзия,Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел постигна най-добър резултат в последната свободна тренировка на пистата Сепанг в Малайзия. Пилотът на Ред Бул даде най-добро време две минути преди края на сесията, като остави зад себе си Люис Хамилтън (Мерцедес), Адриян Сутил (Форс Индия) и съотборника си Марк Уебър. Най-бързия пилот от петъчния ден, Кими Райконен от екипа на Лотус, остана на пета позиция, следван от Пол ди Реста (Форс Индия) и донякъде изненадващо от Дженсън Бътън с Макларън. Фелипе Маса и Фернандо Алонсо от тима на Ферари записаха осмо и десето време, а между тях се вклини Нико Розберг от Мерцедес.

Заради прекъснатата от дъжда в петък работа не малка част от пилотите използваха съботната свободна тренировка, за да уточнят баланса си с повече гориво на борда. Подобен бе случая при пилотите на Ред Бул, които в началото на сесията даваха обиколки от 1:42 мин. И двамата бяха с карани твърди гуми, с които обаче успяха да направят едва по 12 обиколки преди да бъдат износени напълно.

В това време пилотите на Мерцедес окупираха върха, като Хамилтън поведе пред Розберг. Съвсем скоро обаче Кими Райконен от тима Лотус успя да се вклини между двамата. Адриян Сутил също изглеждаше много бърз. Немският пилот на Форс Индия записа второ време, а разликите в челото бяха минимални.

Двадесет минути преди края на сесията Хамилтън подобри времето си, постигайки най-добри времена и в трите сектора. Едва в края обаче пилотите на Ферари и Ред Бул излязоха, за да изпитат формата си с малко гориво и медиум смес. Себастиян Фетел успя да застане на върха 2 минути преди края на сесията, докато неговия съотборник Марк Уебър остана четвърти. Времената на Маса и Алонсо пък им отредиха осмо и десето място.