Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер положително настроени, доста добър ден за Лотус

Заубер положително настроени, доста добър ден за Лотус

67
0
Камуи Кобаяши

Огромно количество данни за анализ събра екипът на Заубер след петъчните свободни тренировки за Гран при на Турция. Камуи Кобаяши работи с нови механични компоненти, а програмата на Серхио Перес бе посветена на аероелементи, които ще се въвеждат постепенно в следващите кръгове от шампионата.

Като доста добър определиха деня си в Лотус.

Серхио Перес (9-и):

– Изпълних планираната си програма. Сутринта така и не дадох нормално време за обиколка заради работа по аеродинамиката. След втората сесия съм доста положително настроен за утре. Трябва да си извадим правилните заключения след анализите, но вярвам, че можем да сме на ниво в квалификацията. Невероятно много се радвам на всеки тур и преминаването през осми завой. За първи път изпитвам усещането в тази крива в автомобил от F1 и е наистина сензационно.

Камуи Кобаяши (18-и):

– Сутринта изпробвах някои механични части, но нямах особен късмет заради времето. Много трудно е да се прецени каквото и да било на мокра писта. Въпреки това бе добър опит да използваме гумите за мокра настилка в продължение на цяла сесия. Според мен Пирели са свършили добра работа с тях. Нямах грижи с износването. Във втората тренировка следвахме нормалната си програма, макар че трябваше да преодолеем проблем с хидравликата (теч – б.а.). Все още е трудно да преценим колко силна ще е колата тук, така че трябва да прегледаме информацията си.

Карун Чандок:

– Лошото време ни накара да ограничим сутрешната си работа, но въпреки това бе чудесно пак да съм на писта. Нямах шанс да карам на максимума от възможностите на автомобила, но обичам да се трудя заедно с екипа. Колкото повече време изкарвам с тях, толкова по-ясен ми става сериозният напредък. Духът е невероятен в целия гараж, както и във фабриката.

Хейки Ковалайнен (19-и):

– Прилична сесията за мен. Имах проблем с DRS, който определено ми коства време, но смятам, че балансът е доста добър. Проверихме няколко посоки за реглажите и мисля, че нещата утре ще се подредят.

Ярно Трули (17-и):

– Като цяло съм доволен от деня. Нямаше повреди, проверихме сериозен брой опции и посоката за утре и за състезанието е добра. Сервото не създаде грижи след работата по него. Според мен тепърва ще подобряваме скоростта, но сме в добра форма.