Начало Други 37 пилоти на планинско Осогово 2016

37 пилоти на планинско Осогово 2016

45
0

37 пилоти ще се състезават на планинското изкачване Осогово 2016, което предстои тази събота и неделя. Надпреварата е по трасето от село Богослов към „Студен кладенец“.Новото тази година, преди всеки старт и в двата дни ще има Дрифт шоу, с изпълнения по трасето на най-добрите български пилоти.

Това е последния кръг от планинския шампионат и на кюстендилски терен ще станат ясни победителите. Публиката ще може да види Любен Каменов с Мицубиши Ланър Ево 8, Даниел Живков с Ланча Делта Интеграле. Ще има по трасето и кюстендилски пилоти- Кирил Величков, Васил Тодоров и Ясен Николов. Колата на сигурността ще управлява най- добрата българска дрифт състезателка Ива Русинова.

„Трасето се подготвя, вече е положена маркировката. Чистят се храстите, пясъка. В петък ще бъде и измито. Ще отговаря на всички европейски изисквания за такова състезание“, каза директорът на планинско Осогово 2016 Диана Стоянова.

Техническият и административен преглед са в събота на площад „Велбъжд“, където ще бъдат подредени автомобилите на участниците. Откриването на състезанието е в 12, 30 ч.

Тренировките по трасето започват в 14, 30 ч. Официалният старт на ралито е в неделя, в 11 ч. в село Богослов, а награждаването ще е след 2-та манша до финала на „Студен кладенец“. Пътят от Богослов за Осоговската планина ще бъде затворен за движение на автомобили 1 час преди тренировките в събота и стартът в неделя.