Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 4 точки не стигнаха на Форс Индия да изпревари Рено

4 точки не стигнаха на Форс Индия да изпревари Рено

30
0
Адриан Сутил

4 точки не стигнаха на Форс Индия да изпревари Рено, въпреки че и двамата пилоти от отбора на Виджай Маля се класираха в топ 10 в Гран при на Бразилия, а от съперниците само Виталий Петров записа актив, при това само един-единствен пункт.

Хубаво е да приключиш състезанието с точка, особено като се има предвид вчерашната квалификация. Стартът ми бе добър, скоростта – не твърде лоша и бях доста доволен от колата. Загубих известно време зад двата болида на Торо Росо, тъй като не бе лесно да ги изпреваря. Иначе можеше да съм около Камуи Кобаяши и дори да финиширам пред него. Не беше фантастичен сезон, но благодаря на отбора за подкрепата и за това, че вярваше в мен – заяви руснакът.

Бруно Сена се удари с Михаел Шумахер и бе наказан с преминаване през питлейна, но негативно влияние върху състезанието му оказа проблем със скоростната кутия: той загуби четвърта предавка.

Във Форс Индия въпреки всичко бяха много доволни, при това с основание: Адриан Сутил бе шести, а Пол ди Реста – осми в последната надпревара за годината.

С това приключихме страхотен уикенд, в който всичко се разви по план. Имах добро усещане във всички сесии, а отборът свърши брилянтна работа, давайки ми днес прекрасен автомобил. Освен това направихме правилните решения по отношение на стратегията, защото знаехме, че имаме шанс да победим Мерцедес и точно това сторихме – радваше се германецът, който изпълни и личната си цел – да стигне деветото място в класирането при пилотите.

Шотландският му съотборник имаше по-сложен следобед. И той имаше грижи със скоростната си кутия (както още няколко пилоти в колоната) от средата на дистанцията. Затова инструкцията към него била единствено да стигне финала.

В последната част трябваше единствено да внимавам за разликата с [Камуи] Кобаяши, точно в този момент се справях с това с лекота. Беше страхотен дебютен сезон, особено с това шесто място при конструкторите – заяви Ди Реста.