Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 4 точки за Заубер на Спа

4 точки за Заубер на Спа

44
0

Трудна задача имаше тимът на Заубер в Гран при на Белгия, тъй като пилотите на отбора Камуи Кобаяши и Педро де ла Роса бяха чак 17-и и 24-и на стартовата решетка на Спа. Екипът обаче се справи и взе 4 точки за осмото място на японския пилот.

– Беше много трудна надпревара, но за мен всичко се подреди добре. Отборът избра правилните гуми, спиранията в бокса също преминаха добре. В част от състезанието условията на трасето се променяха с всяка обиколка, а карането в подобна ситуация не е лесно. Щастлив съм обаче, че не допуснах грешки, финиширах и взех още 4 пункат – коментира Кобаяши.

Де ла Роса реалистично отбеляза, че няма как да се оплаква от 12-ото си място, след като бе последен на грида.

– Но пък два тура преди финала бях десети. Бях с гуми за екстремно мокро, но дъждът не бе достатъчно силен и съответно пистата не бе толкова наводнена, вследствие на което гумите се съсипаха. Сбърках при опита си да настигна Виталий Петров – призна испанецът. – Излетях в чакъла и загубих две позиции. Но въпреки всичко смятам, че решението ни да сложим точно тези гуми бе правилно. Просто днес трябваше да опитваме. В началото например взехме интермедии, а след това се върнах за сликове.