Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 40 % от стартовата решетка за 2010 година не е във ФОТА

40 % от стартовата решетка за 2010 година не е във ФОТА

33
0

Ако ситуацията се запази, през 2010 година ФОТА няма да представлява 40 % от отборите на стартовата решетка.

Шефът на тима на Мейнър, Джон Буут, разкри, че неговият базиран в Йоркшир тим „няма никакви отношения с ФОТА“.

„Няма никакъв антагонизъм или враждебност. Бихме искали да бъдем част от това. Но ми се струва, че трябва да заслужим мястото си, а не просто да го получим“ – каза Буут.

Същото важи и за новите отбори на USF1 и Кампос. Междувременно говорител на ФОТА потвърди миналата седмица, че екипите на Уилямс и Форс Индия засега остават изключени от асоциацията.

Любопитното е, че от ФОТА повдигнаха темата за нови отбори във ФОТА по време на срещата в Болоня миналия месец, но така и не споменаха експулсираните екипи.

„ФОТА е отворена за преговори, вярваме, че диалогът е конструктивен и позитивен“ – каза Джон Хаует, президент на Тойота и вицепредседател на асоциацията. „Вратата ни е отворена и предполагам, че през следващите две или три седмици – ако ситуацията се стабилизира – ще започнем дискусии с тях, ако искат да се срещнем.“

Когато през юни ФИА се съгласи да се откаже от плановете си за радикално намаляване на разходите, в официално съобщение бе казано, че „отборите производители ще помагат на новите отбори през 2010 година, като им осигуряват техническа помощ.“

Междувременно се говори, че ФОТА планират да започнат разследване за принципа на избиране на новите отбори от страна на ФИА.