Начало Други 40 пилоти на старта на писта Стара Загора

40 пилоти на старта на писта Стара Загора

48
0

40 пилоти ще участват в днешните квалификации за писта Стара Загора, пореден кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Всички те преминаха технически преглед, като най-много ще участват в серия „Спорт” – 23.

В „Туринг” те ще са 6, а в „Макси” – 11. Общата бройка е почти два пъти по-голяма от миналогодишната, когато общия брой на участващите бе толкова, колкото днес са състезателите в „Спорт”. В момента вървят квалификациите, а състезанията започват утре от 10 часа.

Силно различен е автомобилът на един от фаворитите в „Макси” Румен Дунев, който за второ поредно състезание се появява с обслужващ екип от пловдивския Маднес Моторспорт. „Още в Русе бяхме готови, но тогава времето не стигна, за да направим промени по външния вид,  каза за RallyXpress пилотът на Дунев Моторспорт.

– Сега промените са и външни, но не само в тунинга, но и с промени в конструкцията на мотора, направени от екипа на Венци Райчинов. Мисля, че това е нова форма на участие в състезанията, при която не става дума единствено за битка между пилотите, но и за битка между подготвителите.”