Начало BG спорт 40 заявки за Писта Хасково

40 заявки за Писта Хасково

746
0
Константин Маршавелов, снимка: Асен Илиев

40 пилоти са подали заявки за участие на Писта Хасково. Състезанието ще е 4-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата ще се проведе идния уикенд (17-18 октомври), като за последно такава в Хасково се състоя през 2018 г.

Във висшия клас Макси заявките са само 5. На линия е шампионът за последните 3 години Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 от екипа на КА-2 Рейсинг. Със същия автомобил в състезанието ще видим и неговия съотборник Камен Василев.

Най-сериозен съперник на Маршавелов се очаква да бъде Пламен Камбуров от АВ Авто Рейсинг. Големият отсъстващ е Илия Царски от екипа на Автоцар с Мицубиши Лансър Ево 9. Той вече обяви, че няма да участва до края на сезона, като не е съгласен с увеличаването на теглото на автомобилите с 50 кг.

В серия Туринг заявките са 11. Тук няма големи отсъстващи, като нова победа ще години шампионът от последните 4 години Иван Влъчков. Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък спечели предния кръг в Стара Загора и поведе в класирането. Сега той ще има сериозна конкуренция.

Иван Влъчков, снимка: Асен Илиев

На линия в Туринг са Кольо Карастоянов също от екипа на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък, който спечели Писта София, Косю Йорданов с Рено Меган, Стоян Апостолов с Хонда Сивик и неговия съотборник в Елена Тим Стоил Неков.

Ще кара и председателят на АСК Стара Загора Илия Бояджиев

По традиция най-много са заявките в серия Спорт – 16. Там отсъстват победителя от предния кръг в Стара Загора Искрен Веселинов, както и Кристиян Христов от Ефко Рейсинг. Последният няма да кара до края на сезона, а ще се съсредоточи върху подготовката си за следващия сезон.

Въпреки това битката отново се очаква да бъде много интересна. За призовите места ще спорят победителят от първите 2 кръга Йордан Методиев (Дианел Рейсинг), Александър Димитров-Пъчката (Green Fox Motosport), Александър Антов (Green Fox Motosport), Деян Куманов и Динко Монев от АСК Стара Загора.

За Купа Лада заявките за Писта Хасково са общо 8. Отново отсъства шампионът Огнян Патенов. Фаворит за победата е Иван Лишев с ВАЗ 2101 от АСК Диамо, който стана първи в последния кръг в Стара Загора.