Начало BG спорт Победи за Маршавелов, Влъчков, Веселинов и Лишев на Писта Стара Загора

Победи за Маршавелов, Влъчков, Веселинов и Лишев на Писта Стара Загора

260
0

Константин Маршавелов, Иван Влъчков, Искрен Веселинов и Иван Лишев спечелиха победите в своите категории на Писта Стара Загора, 3-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварите се проведоха при слънчево и топло време и отлична организация.

Във висшата серия Макси Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10) от екипа на KA-2 Рейсинг спечели след оспорвана битка първо с Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9, а след това и с Илия Царски (Мицубиши Лансър Ево 9). Камбуров поведе за кратко, но технически проблем го принуди да намали темпото.

Пламен все пак завърши 3-и. В челото Царски притискаше лидера, но имаше проблеми със спирачките и остана 2-и. Четвърти завърши Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 9, следван от Румен Киров, който също имаше проблеми с техниката.

„Той (Царски) ме натискаше до последно. Не успях да натрупам комфортна преднина, каза Маршавелов. – Иначе чудесна организация. Това е едно от най-добрите състезания, които се правят у нас. То е с традиция. Въпреки че съм напред с точките, в Хасково отново ще карам за победа.”

Константин Маршавелов, снимка: Асен Илиев

В категория Туринг Иван Влъчков от екипа на ДАМАСЦЕНА-Казанлък постигна втора победа за сезона след тази на Дракон. В предния кръг на Писта София той остана едва 5-и след като остана блокиран на 5-а предавка. С успеха си сега, който е 4-и пореден в Стара Загора, Влъчков отново поведе в шампионата, след като

Кольо Карастоянов (ДАМАСЦЕНА-Казанлък) получи повреда в мотора вчера и не участва.

Сега Иван поведе уверено от първа позиция, а зад него Косю Йорданов с Рено Меган изпревари Стоил Неков (Хонда Сивик) и стана 2-и. До финала Йорданов натрупа аванс пред Неков, като и за двамата това беше първо завършено състезание за сезона. Отпред Иван бе недостижим.

Иван Влъчков

„Получи се хубаво състезание с много пилоти, заяви Влъчков. – Трасето е технично и ми допада много. Благодаря на екипа ми, че оправиха бързо колата след проблемите в София, както и на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата.“

В серия Спорт победата взе Искрен Веселинов с Хонда Сивик, който участва на писта за първи път този сезон. Пилотът на Дианел Рейсинг поведе убедително след рестарта на състезанието и остави зад себе си съотборника си и победител в първите 2 кръга Йордан Методиев, Александър Антов и Деян Куманов.

Искрен Веселинов (на преден план)

В тази серия стана масова катастрофа на първия завой след първия старт в средата на колоната. За щастие нямаше пострадали пилоти. В резултат от състезанието отпаднаха Любен Емануилов, Деян Деянов, Атанас Танков, Ивайло Георгиев, Деян Пешев и Асен Харати.

За Купа Лада първи стана Иван Лишев от АСК Диамо с ВАЗ 2101. Той потегли отлично от второ място и поведе убедително. Владимир Ганев се движеше втори, но отпадна, както и потеглилият от полпозишън Милчо Стевчев. Така втори се класира Евгени Семерджиев (АСК Стара Загора), който взе и Купата на кмета за най-добре представи се местен пилот. Местата на подиума допълни Валери Илиев.