Начало Други 43 заявки за писта Стара Загора

43 заявки за писта Стара Загора

115
0

43 са подадените заявки за участие на писта Стара Загора, 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата ще се проведе на 30 септември и 1 октомври на източния пътния възел. Организатори са АСК Стара Загора и Българската федерация по автомобилен спорт, с подкрепата на Община Стара Загора.

Техническият преглед започва в 8.30 часа в събота, а тренировките стартират в 13.00 часа. В събота между тренировките ще има и нещо ново – официално представяне на група Eneos.

„Тази година участваха само на Писта Дракон, а догодина очакваме да бъдат официално обявени за отделен клас. Те ще бъдат при нас като атракция“, съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК Стара Загора.

В неделя официалното откриване ще се състои в 10.00 часа, а първият старт ще бъде в 10.30 часа. Трасето е непроменено – 2.8 км, като групите ще бъдат добре познатите Спорт, Тунинг и Макси. Организаторите са предвидили и атрактивна съпътстваща програма.

Участниците в писта Стара Загора отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение – „Аз съм бъдещето. Пази ме!“. „За нас това е не е само кампания, това е кауза, защото високите скорости са за организираните мероприятия, на пътя трябва да спазваме правилата“, каза Албена Стоянова, секретар на АСК Стара Загора.

В края на състезанието, както и в предходните издания, ще бъдат връчени и няколко специални купи – приз Fair Play пилот, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, както и Купата на кмета.