Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 $46 млн. платили PDVSA за мястото на Малдонадо

$46 млн. платили PDVSA за мястото на Малдонадо

35
0
PDVSA

46 милиона долара е платила венецуелската петролна компания PDVSA за мястото на Пастор Малдонадо в Уилямс през 2012 г. Сумата се появи в публикувано онлайн копие от фактурата, издадена от екипа от Гроув на фирмата. В нея са посочени 29,4 млн. британски паунда ($46,29 млн.) с уточнението, че трябва да бъдат изплатени до 31 октомври 2011 г.

Историята с договора между Уилямс и PDVSA се обсъжда от няколко месеца, след като венецуелски конгресмен поиска да види оригиналния договор между отбора от Формула 1 и петролния концерн. Карлос Рамос твърдеше, че сделката не е одобрена от конгреса на страната му, каквато е обичайната практика. Политикът повтори исканията си малко по-късно и заяви, че родината му не е длъжна да помага на Уилямс да оцелее.

Правителството във Венецуела до момента не е взело отношение по въпроса. Няма действие (поне официално) и по исканията на Рамос. Твърди се, че неговите конкретни действия са продиктувани от факта, че е от опозиционна политическа сила, противопоставяща се на президента Уго Чавес.

Не е ясно откъде се е появила фактурата, публикувана в няколко различни уебсайта. На места има и откъси от договора, който е до края на 2015 г. и сумите в него нарастват всяка година. За последните 12 месеца от контракта например PDVSA би трябвало да платят $63 млн. за мястото на Малдонадо. Отделни клаузи пък поставят тима в по-изгодна позиция при взимането на решения.