Начало BG спорт 48 заявки за Писта Русе

48 заявки за Писта Русе

1969
0

48 пилоти подадоха заявки за участие на Писта Русе. Състезанието е идния уикенд и ще бъде 3-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. През миналата година надпреварата не се състоя, а за тази първоначално също не бе включена в календара. Благодарение на Хоби Кар, Община Русе и на местните фенове, Писта Русе бе включена в програмата на АФБ.

В серия Макси заявки за участие подадоха 7 пилота. Сред тях е лидерът в първенството Пламен Камбуров (Ел-Ви Ауто) с Мицубиши Лансър Ево 9, както и шампионът за последните 4 години Константин Маршавелов от КА-2 с Мицубиши Лансър Ево 10. На линия е и Илия Царски (Автоцар Рали Сервиз), както и Камен Василев.

Константин Маршавелов

„За състезанието в Русе сме подготвени, както технически, така и физически. До този момент нямахме много късмет в шампионата, каза Маршавелов. – Разлятото масло на пистата в Бургас и дефектирала част на писта Енеос ни попречиха за по-добро представяне. Надявам се от тук на сетне да нямаме проблеми.“

„Напълно готови сме за предстоящото състезание, добави Василев. – Направихме доста сериозна подготовка преди него. Нямам конкретни очаквания и цели в това състезание.“

В Туринг заявките са 11. Там шампионът Иван Влъчков от АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 ще гони първа победа за сезона след отпаданията в първите 2 кръга поради технически проблеми. Повредите по автомобила Хонда Сивик са отстранени, като беше направен реглаж на предния и задния мост. Последва тест на писта Дракон, за да се провери всичко.

Иван Влъчков

В Русе Влъчков го очаква силна конкуренция.

Сред пилотите са Димитър Кондев, Станислав Паришков, Стоил Неков, ветеранът Стоян Апостолов и Давид Будев. Няма да участва победителя от Писта Бургас Кольо Карастоянов (АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2).

„Ще се борим за победата, след като не завърших в първите 2 кръга, заяви Влъчков. Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на новия ни спонсор HTI България. Без тях нямаше да мога да участвам. Благодаря и на главния механик Ивелин Терзиев за неуморната работа.“

В най-масовата серия Спорт заявки за участие подадоха 16 участника. Освен традиционните участници, впечатление правят 4 нови имена, които ще видим за първи път този сезон. И тук русенските пилоти имат солидно присъствие, а шампионът Йордан Методиев ще се опита да запише трета поредна победа пред родна публика.

В серия Лада заявките са 14. Там на линия е шампионът Иван Лишев от АСК Стара Загора, който ще има силна конкуренция в лицето на Огнян Паетнов и Крум Крумов.