Начало BG спорт 48 заявки за Писта София

48 заявки за Писта София

999
0
Иван Влъчков
Иван Влъчков

48 пилоти са подали заявки за участие в Писта София. Надпреварата е първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут и ще се състои на 24 септември (събота) на пътния възел край Бояна.

По първоначален план тя трябваше да се проведе в 2 дни – 24-25 септември, но в крайна сметка ще бъде с формат само в 1 ден, както беше и в последното издание на надпреварата през 2020 г.

Тогава състезанието се проведе в района на Младост 4 до Бизнес парка, а през миналата то бе отменено. Последното издание на Писта София на пътния възел край Бояна беше през 2009 г.

По традиция най-много са пилотите в серия Спорт (до 1600 куб.см) – 14. Там Йордан Методиев с Хонда Сивик ще защитава титлата си от миналата година. На линия са още Александър Антов, Александър Димитров и Александър Димитров-Пъчката.

В серия Лада пилотите заявени за Писта София са 13. Сред тях са миналогодишният първенец Крум Крумов, Дончо Дончев, Владимир Ганев и Косю Йорданов, който ще кара Лада за първи път от 15 години.

В серия Туринг (до 2000 кубика) заявките са 12 и сред тях е шампионът за последните 6 години Иван Влъчков (АСК ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък) с Хонда Сивик. Сред основните му конкуренти ще бъдат Димитър Кондев (Хонда Сивик) и Стоил Неков. Прави впечатление отсъствието на ветерана Стоян Апостолов.

В кралския клас Макси заявените пилоти са 9, като ги няма шампионите от последните години Пламен Камбуров и Константин Маршавелов. За сметка на това ще карат Николай Златков и Юлиян Телийски, които са сред водещите пилоти на планинско. Ще участва и Калин Бенчев.

Пълен списък на заявените пилоти