Начало BG спорт 48 заявки за планинско Гоце Делчев

48 заявки за планинско Гоце Делчев

1066
0
планинско изкачване Гоце Делчев
Планинско изкачване Гоце Делчев 2019

48 пилоти са подали заявки за участие в планинско изкачване Гоце Делчев, 2-и кръг от националния шампионат. Те са по-малко от тези за първия кръг на Валерий Великов, когато имаше 85 заявки.

На линия обаче са всички водещи пилоти. Сред тях са шампионът Юлиян Телийски от Дунев Рейсинг с Мицубиши Лансър Ево 9, Любен Каменов от Дамасцена Алба с Мицубиши Лансър Ево 8, Николай Златков (Проспийд) с Ауди S1 и Стефан Стоев от Ара Моторспорт със Силвър Кар EF10.

Стоев спечели първия кръг край Шумен и сега ще се стреми към нов успех. Сред заявените участници е и Пламен Камбуров от екипа на Вромос, който отново ще се състезава с наетата под наем Шкода Фабия R5. Камбуров тази година няма да кара на писта.

Планинско изкачване Гоце Делчев ще бъде първо състезание за сезона за Иван Влъчков с Хонда Сивик. Пилотът на Дамасцена Алба планира да участва в общо 3 състезания на планинско този сезон. Той ще кара и пълен сезон на писта в серия Туринг.

В състезанието ще има и трима състезатели от Македония. Най-много ще са пилотите на екипа Green Fox Motorsport – цели 8. Сред тях личат имената на Ивелин Йотков с БМВ М3, Васко Въжаров с Опел Астра и Косьо Йорданов с Рено Меган.

Пълен списък на заявките за планинско Гоце Делчев