Начало BG спорт 49 заявки за Писта Бургас

49 заявки за Писта Бургас

409
0

49 пилоти са подали заявки за участие на Писта Бургас. Състезанието ще е втори кръг от националния шампионат на Затворен маршрут и ще се проведе идния уикенд (15-16 октомври).

Малко изненадващо най-голям е броят на заявените участници в серия Туринг с цели 17 подадени заявки. Това е рекорд в класа за последните 5 години.

На линия са всички водещи пилоти, сред които шампионът за последните 6 сезона Иван Влъчков от екипа на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък, Димитър Кондев, Стоил Неков, ветеранът Стоян Спостолов, Станислав Паришков, Динко Монев и Кристиян Христов.

В серия Спорт заявки за участие са подали 16 пилоти. Сред тях са миналогодишният шампион Йордан Методиев, победителят от първия кръг на Писта София Александър Антов, Александър Димитров и Васко Въжаров.

В серия Лада на Писта Бургас ще видим по-малко пилоти от обичайното – 10. Ще участва шампионът Крум Крумов, както и Дончо Дончев, който триумфира в София, Косю Йорданов, и др.

Във висшия клас Макси ще видим само 6 пилоти, като отново отсъстват шампионите от последните няколко години Константин Маршавелов и Пламен Камбуров. Сред записаните са победителя от първия кръг Филип Бояджиев и Александър Томов, който завърши 2-и.

Пълен списък със заявки: