Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още петима души от Мерцедес HPP отиват в Ред Бул Пауъртрейнс

Още петима души от Мерцедес HPP отиват в Ред Бул Пауъртрейнс

4215
0
Ред Бул Пауъртрейнс
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул Пауъртрейнс обяви още пет назначения в компанията, като и петимата специалисти са кадри на Мерцедес AMG High Performance Powertrains (HPP). Първият инженер от Бриксуърт, който отиде в Милтън Кийнс, бе Бен Ходжкинсън. След това се заговори, че в Мерцедес са обезпокоени от опитите му да привлече свои колеги за новия проект.

Новите назначения в Ред Бул Пауъртрейнс са както следва:

  • Стив Блюит – директор производство на задвижващи системи;
  • Омид Мостагими – шеф електроника и ERS за задвижващи системи;
  • Пип Клоде – шеф механичен дизайн ERS;
  • Антон Майо – шеф конструиране на двигател с вътрешно горене;
  • Стив Броуди – групов лидер „Операции на двигател с вътрешно горене“.

В съобщението се допълва, че е привлечен и директор за отдела „Механично развитие“, чието име ще бъде съобщено в идващите седмици.

„Задачата на екипа е развитие на конкурентоспособни задвижващи системи за Ред Бул Рейсинг и Алфа Таури от 2022 г. нататък, както и създаване на задвижваща система в съответствие с новите правила от 2025 г.“, се казва в съобщението.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер за пореден път коментира, че целта на екипа е да събере всичко под един покрив

„Ред Бул Пауъртрейнс е невероятно вълнуващо начинание, но и изключително взискателен проект. Знаем, че успех ще постигнем единствено и само чрез привличането на най-добрите и умни таланти. След това трябва да им предоставим правилните инструменти и атмосфера, в която да процъфтяват.“

„Обявените днес назначения демонстрират силната ни решителност да постигнем целите си. Със сигурност имаме полза от това, че централата ни е във Великобритания, където имаме достъп до огромно количество инженерен талант. Всеки от обявените днес специалисти ще работи заедно с новия технически директор Бен Ходжкинсън и ключови специалисти от Хонда Рейсинг Дивелъпмънт. Те носят опит, експертиза и иновативност в програмата на Ред Бул Пауъртрейнс и ни дават силна техническа платформа за в бъдеще.“