Начало Други 51 спортисти премериха сили в Red Bull Fragments на Боровец

51 спортисти премериха сили в Red Bull Fragments на Боровец

72
0

51 спортисти премериха сили в проведеното през уикенда състезание от типа „rail jam/jib” Red Bull Fragments на Боровец. Те се състезаваха на една от най-креативно изгражданите платформи не само за България, но и на територията на европейските курорти.

Хотел “Рила” в Боровец посрещна гости и от Словения, Австрия, Германия и Хърватска, които дойдоха специално за Red Bull Fragments. Трасето смая както участниците, така и опитното жури в лицето на словенците Изток Суматич, Марко Грилч-Грило и Иван Иванов. Уникалното бе, че специално конструираното трасе даде възможност за многобройни комбинации от трикове: две секции с по осем и пет уреда, събрани в един класически „stairs сетъп“ и една високоскоростна секция.

До финала бяха допуснати 20-те най-добри карачи, които демонстрираха освен техническите си способности и въображение. Критериите за оценяване бяха комплексни: сложност, цялостно изпълнение, разнообразие, прогресия, креативност, и техника. Форматът на събитието позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви трикове да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред. Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които се погрижиха за изготвянето на трасе от световно ниво, заедно с екипа на Промо парк Бороспорт.

Голямата награда на Red Bull Fragments – вълнуващо пътуване до Неселванг (Германия) – спечели австриецът Марвин Шалмина. Той ще има възможността да разцепи един от най-впечатляващите джибърски проекти на Red Bull – Red Bull The Station! На второ място се класира сънародникът му Давид Штрубер, а трети е Матич Заводник от Словения. За най-добър трик приз и наградата от Burtonграбна словенецът Жига Раковец. Награда за „най-креативна линия“ от Animal бе присъдена на бивш състезател от националния ни отбор – Димитър Чокоев. Ето какво сподели първенецът на Red Bull Fragments:

Не е често срещано да има такъв добър сетъп. Най-специалното при него е, че можеш да караш на две нива, а във всички други състезания имаш само 1 скок или една възможност. Тук е много по-креативно и забавно! Със сигурност това е нещо различно от всички други, които съм виждал.

Извънредно признание от съдията Марко Грилч получи 13-годишният Борислав Стоянов. Той ще има възможността да участва в епизодите за фристайл сноуборд на Грило, #Grilosodes и ще замине за Словения на снимки през месец март тази година. Грилч е една от най-актуалните суперзвезди на фристайл сноуборд сцената, а поредицата „Грилозоди“ се следи от над 250 000 негови почитатели от цял свят.