Начало Други 56 екипажа готови за старт на Льо Ман

56 екипажа готови за старт на Льо Ман

79
0

56 екипажа ще стартират в тазгодишното издание на „24-те часа на Льо Ман”, обявиха организаторите. Това стана ясно след втория ден от техническия преглед на всички автомобили. Надпреварата е и 3-и кръг от Световния шампионат за издръжливост на ФИА, която обаче носи двойни точки. Досега се проведоха 2 кръга – „6-те часа на Силвърстоун” и „6-те часа на Спа-Франкоршан”.

Във висшия клас LM P1 участие ще вземат общо 14 коли. Ауди, Порше и Нисан ще се пуснат в гонката с по 3 коли, докато от другия водещ тим Тойота решиха да участват само с 2 автомобила. Фаворити за победата отново са миналогодишните първенци от Ауди, които тази година са представени от трите екипажа – Фаслер/Лотерер/Трелюе, Ди Граси/Дювал/Ярвис и Албукерке/Бонаноми/Раст с хибрида R18 e-tron quattro. Очаква се най-сериозната конкуренция да дойде от завърналия се в надпреварата екип на Порше с модела 919 Hybrids. Порше е рекордьор по победи в Льо Ман – цели 16. За немския тим ще карат екипажите Бернхард/Уебър/Хартли, Дюма/Яни/Лийб и Хюлкенберг/Бамбер/Танди.

След прегледа с най-голям интерес се очакваше представянето на трите коли на Порше 919 Hybrids. За церемонията пристигна навреме единият от пилотите на тима Хюлкенберг, който имаше дълго пътуване след Гран при на Канада за екипа си Форс Индия във Формула 1.

Програмата на Тазгодишното издание на Льо Ман продължава днес брифинга на пилотите, официална снимка на всички 168 пилоти и раздаване на автографи от страна на пилотите за феновете, като питлейнът ще бъде отворен за публиката.

Екшънът ще започна в сряда с свободна тренировка и след това първата квалификация. 

Пълният списък на участниците можете да видите ТУК