Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шестима F1 титуляри и Тибо Куртоа във виртуалната Гран при на Китай

Шестима F1 титуляри и Тибо Куртоа във виртуалната Гран при на Китай

1352
0
Гран при на Китай, Шанхай, Шанхай Интернешънъл Съркюит
снимка: Пирели

Шестима от титулярните пилоти във Формула 1 ще участват в третото състезание F1 Esports Virtual Grand Prix този уикенд. То е на мястото на предварително предвидената Гран при на Китай и ще е от 20:00 часа българско време.

След като спечели предишното състезания в дебюта си, пилотът на Ферари Шарл Льоклер ще участва отново заедно с колегите си от Уилямс Джордж Ръсел и Николас Латифи

Зад конзолите си пак ще са Антонио Джовинаци от Алфа Ромео, Ландо Норис (Макларън) и Алекс Албон (Ред Бул). Заедно със звездите от Формула 1 в надпреварата ще участва и вратарят на Реал Мадрид и белгийския национален отбор по футбол Тибо Куртоа. Той ще направи своя виртуален Гран при дебют за тима на Ред Бул. Шефовете на екипа и Формула 1 отново не успяха да привлекат Макс Верстапен за участие. Той спечели поредната си виртуална надпревара в друга серия на легендите „зад волана” на легендарния Лотус 79. След това предпочете е-вариант на австралийските Суперкарс.

През следващите дни се очаква да бъдат обявени още интересни участници за виртуалната Гран при на Китай

Тя ще се проведе по конфигурацията на пистата край Шанхай и ще може да се наблюдава в каналите на Формула 1 в YouTube, Twitch, Weibo и Facebook. Състезанието ще бъде предавано и от всички телевизии, носители на правата за Гран при в над 100 държави като Sky Sports и ESPN. У нас ще се излъчва по Диема 2. Форматът отново ще включва квалификация за определяне на стартовата решетка и същинско състезание в 28 обиколки. Всичко ще е в рамките на 1 час и 30 минути.