Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шарл Льоклер спечели втората Гран при от виртуалните F1 серии

Шарл Льоклер спечели втората Гран при от виртуалните F1 серии

3750
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Титулярният пилот на Ферари Шарл Льоклер спечели второто състезание от организираните от Формула 1 виртуални серии. Той води от старта до финала. Надпреварата се проведе на пистата Албърт парк, макар за днешния ден в календара да бе предвиден стартът във Виетнам. Пистата в Ханой липсва от официалната F1 игра за 2019 г. – това щеше да е първо състезание там.

Льоклер изпревари датския пилот от школата на Рено Кристиан Лундгаард и пилота на Уилямс Джордж Ръсел

Четвърти завърши по-малкият брат Льоклер – Артур (който също караше за тима на Ферари) пред Антонио Джовинаци и Щофел Вандоорн.

Веднага след старта един от фаворитите – Ландо Норис – отпадна от играта след като се сблъска с тест пилота на Мерцедес Естебан Гутиерес. И двамата не продължиха.

Спечелилият полпозишън Кристиан Лундгаард не тръгна добре и стартиращият втори Шарл поведе. В началото брат му Артур стана втори. В челото бързо място намери и Джордж Ръсел. Бившият шампион във Формула 4 Лундгаард опита да изпревари Артур Льоклер и след контакт по-малкият брат потъна назад в класирането. С по-ранен стоп Вандоорн с Мерцедес, който завърши втори в първия старт в Бахрейн, си пробиваше път напред в борба с тестпилота на Хаас Луис Делетрас. Пред тях напред премина и пилотът на Алфа Ромео Антонио Джовинаци.

Три обиколки преди края Артур Льоклер изпревари Антонио и зае четвъртото място. Чудесно състезание направи световният F1 шампион от 2009 г. Дженсън Бътън. Англичанинът води множество двубои и завърши 11-ти без изобщо да е така отдаден на електронните състезания като по-младите си съперници.