Начало Moto News 60 студенти ще гледат безплатно Night of The Jumps

60 студенти ще гледат безплатно Night of The Jumps

69
0

Българската федерация по мотоциклетизъм дари 60 билета на студенти за Вечерта на скоковете Night of The Jumps.  Щастливците, които ще гледат най-добрите мотоциклетни състезатели на суперфинала на атрактивното шоу , учат в НСА Васил Левски, специалност Авто-мото.

До четвъртото издание на Night of The Jumps остават 28 дни. То ще бъде на 10 ануари, като на него ще се болят за Златната купа три континента – Европа, САЩ и Австралия.  На пресконференция днес председателят на БФМ Богдан Николов връчи 60 билета на Теа Марковска от студентския съвет на НСА. БФМ не търси печалба от това, а инвестира в бъдещето и дари билетите, тъй като много от студентите ще научат първите си уроци в това как се организира мотоциклетно състезание от световен ранг. Някои от студентите ще помогнат при оформянето на трасето в залата. Съвместната работа на ЛФМ със студентите е част от програмата на федерацията за популяризиране на мотоциклетния спорт във всички форми. Чат от кампанията ще продължи и следващата седмица, когато спортни организации и институции, работещи с деца, лишени от родителски грижи, също ще имат възможност да усетят адреналина от Night of The Jumps.

С изграждането на трасето отново се е заела компанията Трейс Греп Холд , като в момента се подготвят необходимите 1200 куб. м специална пръст, който се добива само в една кариера в България, а също се подготвят тръбната конструкция, балите със слама и специалното покритие за площта от 3276 кв. м. Наемът за зала Арена Армеец за трите дни е 65 000 лв. Затова интензивната работа започва на 8 януари в 12 ч., на 9-и трасето трябва да е готово, а на 11 януари залата трябва да е идеално почистена.

Вече от Литекс Мотърс вече подготвиха и автомобила Great Wall C30, който ще бъде награда от томболата с билетите и чака някой от зрителите да го спечели.