Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 60% от пилотите ще са шампиони с колата на Мерцедес, твърди Верстапен

60% от пилотите ще са шампиони с колата на Мерцедес, твърди Верстапен

3059
0
снимка: Ред Бул Контент Пуул

60% от пилотите в решетката на F1 ще са шампиони, ако карат с колата на Мерцедес. Това смята Макс Верстапен от Ред Бул. Холандецът завърши сезона на 3-о място, като остана зад състезателите на Сребърните стрели Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Двамата разполагаха с най-добрата кола през сезона и логично спечелиха 15 от 21 състезания. Според Верстапен предимството на болида W10 е било толкова значително, че повече от половината от пилотите във Формула 1 са щели да вземат титлата с него.

„Мисля, че успехите на Мерцедес се дължат на колата, каза Макс пред холандския Ziggo Sport. – Ако 60% от пилотите в решетката са с болид на Мерцедес, те също ще бъдат шампиони. Аз също имам увереността да кажа, че ако бъда в колата на Мерцедес, също ще съм първи.“

Според Макс, Хамилтън определено е един от най-добрите пилоти в историята на Формула 1. „Но, както съм казвал и преди, като пилот си много зависим от колата, обясни холандецът. – Например, ако Алонсо беше в тази кола на Мерцедес, той също щеше да спечели няколко шампионата.

Понякога си късметлия, защото се присъединяваш към тим, който изведнъж става доминиращ. И ти печелиш титли. Но понякога, както стана с Фернандо, отиваш в отбори в неподходящото време и не побеждаваш. Но това не означава, че не си добър пилот. Мисля, че Фернандо също е един от най-добрите.“