Начало BG спорт 59 заявки за Писта Стара Загора

59 заявки за Писта Стара Загора

3352
0

Цели 59 пилоти са подали заявки за участие в Писта Стара Загора. Състезанието е 4-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. След 1 година прекъсване надпреварата отново ще се проведе по улиците на града на източния пътен възел.

Най-много са заявките в серия Спорт – 25, което е рекорд за сезона.

На линия е шампионът Симеон Симеонов, който ще има сериозна конкуренция в лицето на Деян Куманов, Александър Димитров, Искрен Веселинов, Кристиян Христов и др. След дълго прекъсване на писта ще кара и Стефан Панчугов.

В серия Туринг заявените пилоти са общо 12. Шампионът за последните 3 години Иван Влъчков от екипа на Дамасцена Алба ще кара с резервния си автомобил Хонда Сивик, след като титулярният имаше сериозни повреди след инцидента на планинско Шипка Дамасцена, предизвикан от счупен носач.

Конкуренцията му ще бъде сериозна. Заявки са подали ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Стоил Неков с Хонда Сивик, Кольо Карастоянов (Хонда Сивик) и Давид Будев с Рено Клио, и двамата от екипа на Дамасцена Алба. За участие се е записал и председателят на АСК Стара Загора Илия Бояджиев.

При най-мощните автомобили в серия Макси участниците ще са 7. Сред тях са шампионът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 и Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9. От екипа на Автоцар ще карат асът Илия Царски (на снимката долу) и Боян Марков, и двамата с Мицубиши Лансър Ево 9.

За Купа Енеос, където всички се състезават с Ауди А4, заявките са 6, а за Купа Лада – 9.

Специално ще бъдат връчени Купа на кмета, която ще е за най-добре представилия се старозагорски пилот. И тази година ще има приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.

Участниците в Писта Стара Загора отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение – „Аз съм бъдещето. Пази ме!“. Организатори на състезанието са Община Стара Загора, АСК Стара Загора и Автомобилната федерация на България.

Всички заявки можете да видите долу: