Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 7 отбора с официално становище срещу споразумението между Ферари и ФИА

7 отбора с официално становище срещу споразумението между Ферари и ФИА

6922
0
Ферари, двигател, мотор
снимка: Майкъл Потс

Седем от отборите във Формула 1 пуснаха официално съобщение, с което изразяват несъгласието си срещу споразумението между Ферари и ФИА относно задвижващата система на Скудерията от миналата година. Въпросните отбори са Макларън, Мерцедес, Рейсинг Пойнт, Ред Бул, Рено, Алфа Таури и Уилямс.

На 28 февруари федерацията обяви, че е приключила с разследването на двигателя на Ферари от 2019 г. От организацията съобщиха, че са сключили споразумение с тима, но не оповестиха нищо от него. Това предизвика недоволството на част от отборите.

Изявлението гласи:

„Ние, долуподписаните отбори, бяхме изненадани и шокирани от изявлението на ФИА от 28 февруари, петък относно заключенията от разследването на задвижващата система на Скудерия Ферари за Формула 1.”

„Международна спортна организация, действаща като администратор, носи отговорността да работи според най-високите стандарти на управление, интегритет и прозрачност.”

„След месеци разследване, проведено от ФИА едва след повдигнати от други отбори въпроси, възразяваме силно срещу подписването на конфиденциално споразумение с Ферари като краен резултат.”

„Ето защо заявяваме публично споделената ни решимост да преследваме пълно разкритие на всичко, свързано с тази ситуация, за да сме сигурни, че всички участници в нашия спорт са третирани еднакво и честно. Правим го от името на феновете, участниците и акционерите на Формула 1.”

„В допълнение си запазваме правата да потърсим правна защита в рамките на процедурите на ФИА и от там пред компетентните съдилища.”

Макларън Рейсинг Лимитид

Мерцедес-Бенц Гран при Лимитид

Рейсинг Пойнт UK Лимитид

Ред Бул Рейсинг Лимитид

Рено Спорт Рейсинг Лимитид

Скудерия Алфа Таури

Уилямс Гран При Енджиниъринг Лимитид