Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите шокирани и ядосани от споразумението на ФИА с Ферари

Отборите шокирани и ядосани от споразумението на ФИА с Ферари

11598
0
двигател, Ферари, 2019
снимка: Ферари

Част от отборите във Формула 1 са шокирани и ядосани от споразумението на ФИА с Ферари относно двигателя на Скудерията, съобщава BBC. Според информацията тимовете дори обмислят какви действия да предприемат.

Снощи федерацията обяви, че е приключила с разследването на задвижващата система на Ферари. От организацията съобщиха също така, че са сключили споразумение със Скудерията, но без да оповестят нищо от него.

През миналата година имаше много подозрения от страна на съперници дали моторът на Ферари е напълно легален. Официален протест нямаше, но в тази връзка ФИА издаде няколко технически директиви. След тях изглежда, че предимството на правите на Шарл Льоклер и Себастиан Фетел намаля.

Членовете на отборите са пожелали да останат анонимни, но са заявили, че са недоволни от обявеното от ФИА. Според тях решението е незадоволително и непрозрачно, като то е предизвикало няколко фундаментални въпроса. А те са следните:

Означава ли липсата на наказателни действия срещу Ферари, че колата на тима е била легална през цялото време през 2019 г.?

Ако да, защо това не се казва? Защо е нужно споразумение и какво точно представлява то?

Какво доверие могат да имат отборите на ФИА, ако федерацията не може да приключи техническо разследване, без да каже дали въпросната кола е легална или не?

От тима на Ферари са отказали коментар относно споразумението с ФИА. От централата пък до момента не са били открити за такъв.