Начало Moto News Голям интерес към Night of the Jumps, 7000 продадени билета

Голям интерес към Night of the Jumps, 7000 продадени билета

61
0

Цели 7000 билета вече са изкупени за Night of the jumps (Нощта на скоковете), последен кръг от световния шампионат по мотокрос фрийстайл. Събитието е на 12 декември от 19:00 часа в „Арена Армеец“. Оставащите билети са около 3000, които могат да бъдат закупени за невероятното състезание. 

Председателят на Организационния комитет „Гран при България” Румен Петков обяви и стартовия списък на участниците, които ще са 11. В надпреварата ще стане шампионът за 2015 г. Преди Гран При България лидер в класирането с 182 точки е Давид Риналдо (Франция), пред Майкел Мелеро (180 т, Испания) и Роб Аделберг (166 т, Австралия). 

По традиция в края на сезона пък Българска федерация по мотоциклетизъм и Организационния комитет за Grand Prix Bulgaria организират Гала вечерта на шампионите по мотоциклетизъм за 2015 година. Това обяви президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов.

Събитието ще се проведе в Парк Хотел Москва в събота на 5 декември.. Вечерта на мотоциклетния спорт ще събере на едно място шампионите и техните подгласници от Националния и Източноевропейския шампионат по мотокрос, мотоциклетизъм на писта и ендуро, както и шампионите в Европейския шампионат по СуперМото в класовете SM Junior и S3.

Общо в награждаването ще вземат участие над 90 състезатели от България, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Турция, Босна и Херцеговина, Кипър и Молдова.