Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 8 пилоти разследвани за неспазване на двойни жълти знамена в последната обиколка

8 пилоти разследвани за неспазване на двойни жълти знамена в последната обиколка

1744
0
Пиер Гасли, Даниел Рикиардо, Серхио Перес, пилоти
Пиер Гасли, Даниел Рикиардо и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Осем пилоти са извикани при стюардите, които разследват действията им в последната обиколка на Гран при на Австрия при двойни жълти знамена на пистата Ред Бул Ринг. Предупредителните флагове бяха показани заради инцидент между Кими Райконен и Себастиан Фетел. Пилотът на Алфа Ромео се удари в този на Астън Мартин. Стюардите повикаха Карлос Сайнц, Серхио Перес, Даниел Рикиардо, Шарл Льоклер, Пиер Гасли, Антонио Джовинаци, Николас Латифи и Никита Мазепин.

Случилото се между Райконен и Фетел също се разглежда

Джордж Ръсел пък е разследван за маневра при спиране. Пилотът на Уилямс не успя да задържи десетото място. Фернандо Алонсо го изпревари и взе последната точка.

„Не беше лесно състезание, а и приключи с излитане в чакъла заради неразбирателството с Кими. Мисля, че той просто не ме видя пред себе си. Адз разбрах за удара, усещайки в задната лява гума. Не мисля, че имаше какъвто и да е умисъл от страна на Кими“, каза Фетел.

Той допълни, че като цяло не е имал достатъчно скорост, за да се бори за точки.

По време на самата надпревара стюардите постановиха общо 7 наказания. Ландо Норис получи едно, Серхио Перес – две – за избутване на пилот от пистата. Юки Цунода и Антонио Джовинаци отнесоха санкции. Пилотът на Алфа Таури пресече бялата линия на изхода от питлейна. Този на Алфа Ромео пък бе изпреварил други автомобили при кола за сигурност. Ланс Строл бе санкциониран за превишена скорост в питлейна.