Начало Други Полагат нова настилка на пистата в Мизано

Полагат нова настилка на пистата в Мизано

60
0

Започна работата по полагането на нов асфалт на пистата Мизано, което е част от продължаващата модернизация на трасетата.

Всъщност, това не е само полагане на ново покритие на пистата, а ще се направят и допълнителни промени, включително и оформянето на късо трасе от 3,2 км. То ще се използва за състезания и тракдей, заедно с конфигурацията от 4,2 км за Гран При.

Работата се извършва от компанията за дизайн Studio Dromo и ще се използват специални материали, които ще са устойчиви на въздействието на морския въздух върху трасето. Целта е да се подобри безопасността на пистата, да се намали разпространението на шума и тя да стане по-екологична.

Според дизайнера Ярно Дзафели, работата ще се извърши с най-новите материали, произведени само в Италия. След като ремонтът приключи, Мизано ще стане една от най-добрите и модерни писти в света. Франко Унчини – делегатът на ФИМ по безопасността, който е участвал във всеки етап на проектиране, каза: Мизано прие исканията на MotoGP за подобряването на системите за безопасност. Собствениците на трасето се съгласиха да изпълнят предписанията на ФИМ и ФИА, което показва, че са готови да гарантират най-високи нива на безопасност на трасето. Тези промени ще подобрят преживяването на феновете и ще предизвикат по-голям интерес. Това ще помогне за продажбата на повече билети тази година.