Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 9 F1 отбора: Не сме отправяли оплакване към ФИА относно размяна на...

9 F1 отбора: Не сме отправяли оплакване към ФИА относно размяна на информация между ФОМ и F1 тийм шеф

2865
0
Тото Волф, Мохамед бин Сулайем, ФИА, F1
Тото Волф и Мохамед бин Сулайем; снимка: Майкъл Потс

Сагата с Тото и Сузи Волф, ФИА, ФОМ и дали някой на някого е предавал поверителна информация продължи и днес. Снощи Мерцедес заяви, че в Бракли не са получавали запитване за никакво разследване и не знаят да има такова. Тази вечер останалите девет F1 отбора един след друг публикуваха публични изявления. В тях се заявява, че не са подавали сигнали нито срещу Тото, нито срещу Сузи Волф.

Изявлението е с един и същи текст и гласи:

„Потвърждаваме, че не сме отправяли никакво оплакване към ФИА относно предположението за размяна на конфиденциална информация между шеф на отбор от Формула 1 и човек от екипа на ФОМ.“

„За нас е удоволствие и се гордеем да подкрепяме F1 академията и управляващия ѝ директор чрез участието и спонсорирането на участник от следващия сезон.“

Съобщението е едно и също е бе координирано публикувано от Ред Бул, Ферари, Уилямс, Астън Мартин, Алфа Таури, Алфа Ромео/Заубер, Хаас, Макларън и Алпин.

Сега вече съвсем не е ясно въз основа на каква информация освен непотвърдена публикация в едно издание ФИА е базирала проверката си. Целият хаос произтече от съобщението на говорител на федерацията, че е започнало разследване. След това от F1/ФОМ направо заплашиха организацията със съд, тъй като твърденията могат да бъдат сметнати за клевета. Никъде няма имена, нито потвърдени факти. В публикацията са цитирани анонимни шефове на отбори от Формула 1. Днешната акция обаче опровергава тази информация.

След първоначалното съобщение пък от ФИА няма повече информация по случая.